Pašvaldība Vide
Noris aktīvs darbs pie Ķemeru daudzfunkcionāla dabas izglītības centra ekspozīcijas projekta izstrādes

Jūrmalas pilsētas domes Attīstības pārvaldes vadībā aktīvi uz priekšu virzās integrētu teritoriju investīciju Ķemeru revitalizācijas projekts, kur kā viens no galvenajiem objektiem tiek plānots Ķemeru daudzfunkcionālais dabas izglītības centrs.

Ķemeru daudzfunkcionālais dabas izglītības centrs būs mūsdienīga, arhitektoniski iespaidīga, saturiski aizraujoša un emocionāli uzlādējoša telpa Baltijas reģionā, kurā, izmantojot inovatīvus un interaktīvus risinājumus, apmeklētājiem tiks sniegta iespēja izglītoties, izklaidēties, iegūt informāciju un piedzīvot dabu.

Paralēli ēkas būvprojekta izstādei šobrīd noris darbs arī pie ekspozīcijas tehniskā projekta izstrādes, ko apvienībā ar SIA “SOLAVI veic Latvijā viens no veiksmīgākajiem uzņēmējiem dizaina projektu izstrādes un realizācijas jomā SIA “Dd studio”, kas veidojis ekspozīcijas dažādos Latvijas un ārzemju muzejos, tai skaitā Latvijas Tautas frontes muzejā Rīgā, Azerbaidžānā — Baku Jaunavas tornī un Jūrmalas pilsētas muzeja filiālē – Aspazijas mājā.

2.jūlijā Jūrmalas pilsētas domes izpilddirektors un Attīstības pārvaldes speciālisti tikās arī  “Dd studio”, kuras laikā ekspozīcijas tehniskā projekta izstrādātāji prezentēja sagatavoto ekspozīcijas plānu. Sanāksmes laikā tika saskaņota vizuālā koncepcija un ekspozīcijas tematiskais plāns, kas tiks ņemts par pamatu turpmākajam darbam ekspozīcijas tehniskā projekta izstrādē.

Sanāksmē piedalījās ar Latvijas Universitātes eksperti, kas ekspozīcijas tehniskā projekta izstrādātājus nodrošināja ar nepieciešamo satura materiālu.

Saskaņā ar noslēgto vienošanos ekspozīcijas tehniskais projekts tiks pilnībā izstrādāts 2019.gada sākumā.