Būvdarbi
Remontē ielas, atjauno trotuārus un iekšpagalmus

Lai sakārtotu ielu un ceļu infrastruktūru, kopš pavasara kūrortpilsētā norisinās aktīvi remontdarbi: tiek veikts ielu seguma kapitālais remonts, atjaunoti un izbūvēti trotuāri, iebrauktuves un iekškvartāli daudzdzīvokļu namu pagalmos, tiek asfaltētas grantētās ielas, atjaunots veloceliņš un veikti kārtējie seguma uzturēšanas darbi.

Ielu un ceļu infrastruktūras attīstībai Jūrmalas pilsētas pašvaldības budžetā šogad plānoti 6,2 miljoni eiro, tas ir, gandrīz uz pusi vairāk līdzekļu nekā pērn. Aprīļa beigās un maijā pilsētā sākās aktīvi ielu un ceļu seguma remontdarbi.

Ielas seguma kapitālais remonts veikts Pilsoņu ielas posmā no Jomas ielas pludmales virzienā, kur aprīlī tika ieklāts jauns bruģakmens segums, un Meža prospekta posmā no K. Barona ielas līdz 6. līnijai, kur jūnijā pabeigta brauktuves asfaltbetona seguma atjaunošana. Ielu seguma kapitālais remonts paredzēts arī Teātra ielā no Jomas ielas līdz Jūras ielai. Tērbatas ielas posmā no M. Nometņu ielas līdz Rūpniecības ielai atjaunos un izbūvēs jaunu gājēju celiņu, izbūvēs autostāvvietu, atjaunos brauktuves segumu un ielas apgaismojumu. Šos darbus plānots veikt līdz septembra beigām.

Pabeigta gājēju celiņu atjaunošana Slokas ielas skvērā pie Dubultu poliklīnikas, Meža prospekta posmā un Bulduru prospekta posmā gar sanatoriju “Belorusija”, kā arī Robežu ielas posmā skvērā pie Alejas ielas. Līdz augusta sākumam iecerēts pabeigt jauna bruģakmens seguma ieklāšanu Bulduru prospekta posmā no 11. līnijas līdz 2. līnijai.

Gājēju celiņu atjaunošana līdz septembra beigām plānota Slokas ielā no Strēlnieku prospekta līdz dzelzceļam, Kronvalda ielas posmā no Dubultu prospekta līdz Strēlnieku prospektam, Robežu ielas posmā no Tukuma ielas līdz Alejas ielai, Ventspils šosejā posmā no Raiņa ielas līdz Jēkabpils ielai un līdz novembra beigām – 5. līnijā no Edinburgas prospekta līdz Vidus prospektam. Savukārt Ventspils šosejā no degvielas uzpildes stacijas “Latvijas nafta” blakus esošajam gājēju celiņam līdz septembra beigām plānots izbūvēt jaunu gājēju celiņu.

Brauktuves seguma atjaunošanas darbi norisinās namu iekšpagalmos: atjaunots brauktuves asfaltbetona segums pilnā platumā iekškvartālā – iebrauktuvē no Skolas ielas gar Talsu šoseju 39. Vasaras mēnešos atjaunos automašīnu novietošanas vietu, ieklājot jaunu segumu, iekškvartālā pretī namam Talsu šosejā 31 k9; brauktuves segumu un gājēju celiņu atjaunos iekškvartālā pretī namiem Skolas ielā 35 un 37; tāpat iebrauktuves posmu un gājēju celiņu atjaunos iekškvartāla teritorijā aiz Kauguru tirdzniecības centra Engures ielā.

Turpinās grantēto ielu asfaltēšana: Andreja Upīša ielas posmā no Robežu ielas līdz Puškina ielai. Asfaltēs arī Kadiķu ielas posmu no dzelzceļa upes virzienā un Pļaviņu ielu no Tērbatas ielas līdz Ventspils šosejai – šeit darbi plānoti līdz oktobra beigām.

Velobraucēju ērtībām tiek atjaunots veloceliņš Strēlnieku prospektā no Lielupes ielas līdz Upes ielai kopumā aptuveni trīs kilometru garumā.

Paralēli tiek veikti kārtējie ielu uzturēšanas darbi – avārijas bedrīšu remonts un grantēto ielu seguma uzturēšana, greiderējot ielas vai pēc vajadzības pieberot minerālmateriālus un noņemot grunts uzaugumu no ielu malām.

Paredzēti darbi arī satiksmes organizācijas uzlabošanai un gājēju drošībai – plānots izbūvēt regulējamas gājēju pārejas, uzstādot luksoforus, Strēlnieku prospekta un Ceriņu ielas krustojumā, Dubultu prospekta posmā pie Ceriņu un Kļavu ielas, Lienes un J. Pliekšāna ielas krustojumā un Asaru prospekta un Stacijas ielas krustojumā.