Pašvaldība Būvdarbi
Ielu un ceļu atjaunošana – būtiska pašvaldības prioritāte

Pašvaldības šāgada budžetā plānots ieguldīt 7,7 miljonus eiro pilsētas ielu un ceļu infrastruktūras atjaunošanā. Jūrmalas pašvaldības pārziņā esošo ielu kopējais garums, tostarp ar asfalta, grants un šķembu segumu, kā arī ar betona bruģi un ieskaitot ielas bez seguma, ir vairāk nekā 369 kilometri. 

Lai nodrošinātu pašvaldības ielu un ceļu infrastruktūras uzturēšanu labā un teicamā kvalitātē, ik gadu ieguldījumi ir veicami vismaz 10% esošo ielu segumu pārbūvē un atjaunošanā. Izstrādājot Jūrmalas pilsētas pašvaldības budžetu 2019. gadam, par vienu no būtiskām prioritātēm tika noteikta pašvaldības ielu, ceļu un ietvju infrastruktūras atjaunošana un daudzdzīvokļu māju iekšpagalmu atjaunošana un labiekārtošana ievērojami lielākā apjomā nekā pērn.

Paredzēts ielu asfalta seguma kapitālais remonts

Vairāk par pusi nekā pērn pašvaldības budžetā 2019. gadam plānoti līdzekļi ielu asfalta seguma kapitālajam remontam – kopumā 2,4 miljoni eiro. Apjomīgākie asfalta seguma remontdarbi iecerēti Dubultu prospektā posmā no Slokas ielas līdz Kļavu ielai. Remontdarbus plānots sākt pavasarī. Bulduros pārbūves darbi paredzēti Aizputes ielas posmā no Rēzeknes pulka ielas līdz Brīvības prospektam un Brīvības prospekta posmā no Vienības prospekta līdz zemesgabalam Lielupē. Savukārt Kauguros atjaunos Raiņa ielas segumu posmā no Satiksmes ielas līdz Tirzas ielai, Jaunķemeros – Zvīņu ielas segumu no Kolkas ielas pludmales virzienā. Mellužos atjaunos Strēlnieku prospekta segumu posmā no Dārzu ielas līdz Upes ielai. Darbi plānoti, sākot no pavasara, tiklīdz būs piemēroti laikapstākļi.

Remontēs un atjaunos trotuārus

Trotuāru izbūvei un atjaunošanai šāgada pašvaldības budžetā paredzēti 1,5 miljoni eiro – ievērojami vairāk nekā pērn. Bulduros izbūvēs gājēju ietvi 5. līnijā posmā no Edinburgas prospekta līdz Vidus prospektam, kā arī atjaunos ietves segumu Muižas ielā posmā no Brīvības prospekta līdz Stendes ielai. Dubultos ietves seguma atjaunošana plānota Dubultu prospekta jūras pusē posmā no Juglas ielas līdz Upes ielai, Ceriņu ielā no Pīlādžu ielas līdz Dubultu prospektam un Baznīcas ielā no Blaumaņa ielas līdz stāvlaukumam. Ietves segumu atjaunos arī Lielupē, Bulduru prospektā no Jūrnieku ielas līdz 20. līnijai, kā arī vairākās citās vietās.

Gājēju ietves segumu atjaunos Strēlnieku prospektā, upes pusē, no Upes ielas līdz Lielupes ielai, Dzintaru prospektā, kā arī Bulduru prospektā posmā no Jūrnieku ielas līdz 20. līnijai. Trotuāru atjaunošanas un izbūves darbus paredzēts veikt lielākoties vasarā un rudenī.

Atjaunos segumu, labiekārtos iekškvartālus

Vairāk finansējuma nekā pērn pašvaldības budžetā šogad plānots seguma atjaunošanai un teritoriju labiekārtošanai pilsētas iekškvartālos – 590 tūkstoši eiro.

Nozīmīgākie seguma atjaunošanas darbi iecerēti Kauguros: pie daudzdzīvokļu mājām Raiņa ielā (gar Raiņa 87), Nometņu ielā (gar Kauguru tirgu, Nometņu 9 un Raiņa 85), Skolas ielā (no Nometņu ielas līdz Skolas 65 un Skolas 55, gar Skolas 23, Skolas 25, Skolas 27a, Skolas 29), Talsu šosejā (gar Talsu šoseju 31/k-8) un Lauku ielā līdz Rūpniecības ielai.

Plānota arī jaunu autostāvvietu izbūve, kam budžetā paredzēti 228 tūkstoši eiro. Autostāvvietas izbūvēs Poruka prospektā pie Jūrmalas mākslas skolas un mūzikas skolas un Undīnes ielā.

Asfaltēs grantētās ielas, attīstīs veloceliņu tīklu

Grantēto ielu asfaltēšanai pašvaldības šāgada budžetā plānoti 1,7 miljoni eiro. Apjomīgākie darbi paredzēti Mellužos un Vaivaros: asfaltēs Puķu ielu posmā no Mētru ielas līdz dzelzceļam, Žubītes ielu no dzelzceļa līdz Mētru ielai un Atbalss ielu no Asaru prospekta līdz dzelzceļam. Šogad tiks veikti pasākumi grantēto ielu atputekļošanai, būtiski uzlabojot grantēto ielu segumu tehnisko stāvokli un tādējādi arī iedzīvotāju dzīves kvalitāti.

Veloceliņu tīkla attīstībai šogad plānoti 477 tūkstoši eiro, un nozīmīgākais projekts būs Priedainē – Babītes ielā posmā no dzelzceļa līdz Priedaines satiksmes mezglam, kur izbūvēs veloceliņu un autostāvvietu kabatas.

Šeit minēti apjomīgākie plānotie remontdarbi, pēc nepieciešamības, izvērtējot situāciju, remontēs arī citas pašvaldības pārziņā esošās ielas un ceļus.