Pašvaldība Sabiedrība
Izsludina pieteikšanos līdzfinansējuma saņemšanai kultūras pieminekļu saglabāšanai

Jūrmalas pilsētas dome izsludina pieteikšanos konkursam par līdzfinansējuma saņemšanu kultūras pieminekļu saglabāšanai.

Saskaņā ar Jūrmalas pilsētas domes 2019. gada 21. februāra saistošajiem noteikumiem Nr.9 „Kārtība kādā piešķir Jūrmalas pilsētas domes līdzfinansējumu kultūras pieminekļu saglabāšanai” Jūrmalas pilsētas dome izsludina pieteikšanos konkursam par līdzfinansējuma saņemšanu kultūras pieminekļu saglabāšanai. Pieteikšanās termiņš līdz 2019.gada 10.maijam (ieskaitot). Dokumentācijas iesniegšana Edinburgas prospektā 75, Jūrmalā. Jautājumu un neskaidrību gadījumā par iesniedzamo dokumentāciju zvanīt pa tālruni 29125789.

Kultūras pieminekļu saglabāšanas līdzfinansēšanas mērķis ir sabiedrības interesēs atbalstīt un veicināt saimnieciski neizmantojamu publiski pieejamu valsts un vietējās nozīmes aizsargājamo kultūras pieminekļu, kuros tiek organizēti pašvaldības atbalstīti kultūras un sabiedrības sociālās integrācijas pasākumi, kā arī valsts un vietējās nozīmes aizsargājamo kultūras pieminekļu statusā esošo kulta celtņu, tai skaitā dievnamu, kapelu, lūgšanu namu un reliģisko priekšmetu saglabāšanu, nodrošinot atbilstošu vēsturiskā mantojuma izmantošanu, radot daudzkulturālas vides veidošanos un veicinot sabiedrības integrāciju. 

Ar saistošo noteikumu un konkursa nolikuma pilnu tekstu var iepazīties Jūrmalas pašvaldības tīmekļa vietnē www.jūrmala.lv sadaļā – pašvaldība – pakalpojumi – būvniecība - kultūras pieminekļu saglabāšanas līdzfinansējuma piešķiršanas konkurss.