Būvdarbi

Jūrmalā aktīvi notiek ceļu un ietvju remontdarbi, maijā un jūnijā remonti notiek 18 vietās pilsētā. Kopumā no maija līdz jūlijam ceļu un trotuāru remontos, kuri attēloti kartē, pašvaldība ieguldīs aptuveni 2,5 miljonus eiro.

Ielu un ceļu, tai skaitā gājēju ietvju un tiltu, uzturēšanai ir paredzēts ieguldīt aptuveni 939 tūkstošus eiro pašvaldības budžeta līdzekļu. Daļā objektu darbi jau pabeigti.

Ievērojami uzlabojumi tiek veikti vairākos iekškvartālos Kauguros. Talsu šosejā 31/k8 darbi jau pabeigti – atjaunots segums un paplašināta autostāvvieta. Jaunas ietves un brauktuves tuvākā mēneša laikā būs vēl četros iekšpagalmos.

Lai uzlabotu satiksmes organizāciju un mazinātu sastrēgumus Dubultu apkārtnē, šogad tiek veikti otrās kārtas remontdarbi. Aptuveni puskilometra garumā notiek brauktuves seguma virskārtas atjaunošana, un pēc remonta šajā vietā tiks nodrošinātas divas braukšanas joslas katrā virzienā. Tāpat būs atjaunotas ietves un izbūvēti veloceliņi trūkstošajos posmos. Darbus plānots pabeigt līdz jūlija vidum. Nākamgad iecerēta Dubultu satiksmes mezgla trešā kārta, kad plānots paplašināt brauktuvi pie Dubultu dzelzceļa stacijas, arī nodrošinot divas braukšanas joslas katrā virzienā.

Pabeidzot ūdensvada remontdarbus Zigfrīda Meierovica prospektā Majoros–Dubultos, tiks atjaunots brauktuves segums. Darbus plānots pabeigt līdz jūlija vidum.

Domājot par Dubultu Kultūras kvartāla apkārtnes infrastruktūras pilnveidi, šogad ir veikti uzlabojumi ceļa satiksmes organizācijā, Friča Brīvzemnieka ielu izveidojot par vienvirziena ielu posmā no Poruka prospekta līdz Strēlnieku prospektam. Abpus Strēlnieku prospektam ir uzstādītas gājēju barjeras ar mērķi nodrošināt ceļu satiksmes dalībniekiem drošu pārvietošanos objekta apkārtnē. Papildus šogad tiks veikta Poruka prospektā esošās automašīnu stāvvietas paplašināšana.

Pagājušajā gadā pašvaldība veica apjomīgu visu pilsētas ielu un ceļu auditu, mērot satiksmes intensitāti, apsekojot un izvērtējot tehnisko stāvokli 672 ielām un ceļiem. Pirmās tiek remontētas ielas, kurām ir augstākā nolietojuma pakāpe un intensīvākā izmantošana. Tāpat tiek ņemti vērā plānotie ūdensvadu un siltumtīklu remontdarbi – pašvaldība ielas atjaunos pēc to pabeigšanas.

Par turpmākajiem ceļu remontdarbiem vēstīsim nākamajos pašvaldības informatīvā izdevuma numuros.