Vide

Labiekārtojot pilsētas pludmales, desmit izejās uz pludmali ir uzstādītas jaunas koka laipas, kopējais posmu skaits – 475.

Laipas izvietotas Ziedu, Gundegas, Peldu, Upes, Slokas, Teātra, Konkordijas, Mālpils un Drustu ielas galā. Jauna laipa uzlikta arī 18.līnijas izejā uz jūru. Koka laipu klājumi Jūrmalā izvietoti kopumā 51 izejā uz jūru.

Koka laipas ir dabai draudzīgākais klājums, ko tradicionāli Jūrmalā izmanto celiņu izveidei kāpu zonā, lai apmeklētāji ērtāk varētu nokļūt pludmalē. Tās ne tikai ir ērtas pludmales apmeklētājiem, bet arī saudzē kāpas un piejūras mežiem raksturīgo zemsedzi.

Koka laipas izgatavotas un izvietotas, īstenojot projektu “Infrastruktūras pilnveidošana un atjaunošana Rīgas jūras līča piekrastē Jūrmalas pilsētā”. Projektu īsteno Jūrmalas pilsētas dome ar Latvijas vides aizsardzības fonda (LVAF) atbalstu – 70% ir LVAF finansējums un 30% no izmaksām sedz Jūrmalas pilsētas dome. Projekts tiek īstenots Latvijas vides aizsardzības fonda administrācijas projektu konkursa vadlīnijā “Ūdeņu aizsardzība” aktivitātē “Publisko ūdeņu praktiskā pārvaldība”. Darbu kopējās izmaksas ir 31 500 eiro.