Vide
Izsludina metu konkursu vides objekta izveidošanai Jūrmalā

Jūrmalas pilsētas dome izsludinājusi metu konkursu vides objekta izveidei Jūrmalas pilsētvidē un aicina māksliniekus, radošās apvienības iesniegt savas idejas līdz 11.novembrim.

Attēlā: Olgas Šilovas skulptūra "Zēns ar zivi".

Ar konkursa “Mākslinieciski augstvērtīga vides objekta izveide Jūrmalā” nolikumu var iepazīties Elektronisko iepirkumu sistēmā.

Konkurss tiek rīkots, lai Jūrmalas pilsētvidē izveidotu mākslinieciski augstvērtīgu, plašai mērķauditorijai paredzētu vides objektu, kas bagātinātu kūrortpilsētas vidi un veicinātu pilsētas atpazīstamību. Noteiktas astoņas iespējamās vides objektu izvietošanas vietas pilsētā, tostarp izejā uz jūru Bulduros. Konkursantiem jāiesniedz vides objekta vizualizācija esošajā vidē, radošās koncepcijas ideja un apraksts, īstenošanas plāns un izmaksu tāme, kā arī redzējums vides objekta apkārtnes labiekārtošanai.

Konkursā iesniegtos darbus vērtēs žūrija, un trīs labākajiem darbiem paredzētas godalgas. Pirmās vietas ieguvējam paredzēta godalga 5000 eiro apmērā, otrās un trešās vietas ieguvējiem – attiecīgi 3000 un 2000 eiro. Godalgotie meti atkarībā no pašvaldības budžeta iespējām tiks realizēti Jūrmalas pilsētvidē.

“Vides objekti ir zīmīga pilsētvides sastāvdaļa, tie saista gan pilsētas iedzīvotāju, gan viesu uzmanību. Veiksmīgi izveidoti, tie nereti kļūst arī par pilsētas simboliem. Tāpēc rīkojam metu konkursu, lai atrastu mākslinieciski vērtīgākos un pilsētvidē iederīgākos objektus. Iesniegtās idejas vērtēs arhitekti, pilsētas attīstības un mārketinga speciālisti,” norāda konkursa žūrijas komisijas priekšsēdētāja, Jūrmalas pilsētas domes Pilsētplānošanas nodaļas vadītāja, arhitekte Vita Zvejniece.