COVID-19
Kas jāievēro ikvienam, lai ierobežotu Covid-19 izplatību? (informācija aktualizēta 14.05.)

Latvijā no 13. marta ir izsludināta ārkārtēja situācija ar mērķi ierobežot koronavīrusa Covid-19 izplatību, ko Ministru kabinets pagarinājis līdz 9. jūnijam. Aicinām iedzīvotājus būt īpaši atbildīgiem pret sevi un sabiedrību, ievērojot piesardzības pasākumus!

AKTUĀLI!

Valdības lēmums par ārkārtējas situācijas izsludināšanu likumi.lv/ta/id/313191-par-arkartejas-situacijas-izsludinasanuVisa aktuālā informācija mājaslapā: covid19.gov.lv. Vienots diennakts tālrunis ar Covid-19 saistīto jautājumu noskaidrošanai – 8345. Drošticamas informācijas iegūšanai izveidots arī virtuālais asistents jeb covidbots, kas pieejams vietnē covidbots.lv. 

Valdības stratēģija nākamajam Covid-19 ierobežošanas posmam līdz 9.jūnijam: stingri veselības drošības pasākumi sadzīvē un pakāpenisks ierobežojumu samazinājums

Valdība no 12. maija atļauj reglamentētu kultūras iestāžu darbību atbilstoši sanitārā protokola prasībām

Sods par Covid-19 krīzes noteikumu pārkāpumu www.saeima.lv/lv/aktualitates/saeimas-zinas/28856-palielina-sodu-par-arkartejas-situacijas-noteikto-ierobezojumu-parkapsanuJūrmalas pašvaldības un iestāžu darbs ārkārtējā situācijāAtbalsta pasākumi iedzīvotājiem. Kā saņemt sociālos pakalpojumus, palīdzību un pabalstusCovid-19 analīžu nodošanas punkts Dubultos (LV, RU)Ēdienu piegādē JūrmalāŠeit  pieejams plakāts, ko varat izdrukāt un izvietot savās kāpņutelpās, ja jūsu mājā informācija nav izvietota.

KAS JĀIEVĒRO,  LAI IEROBEŽOTU COVID-19 IZPLATĪBU?

Stingra mājas karantīna jāievēro personām, kurām konstatēta saslimšana ar Covid-19. Pašizolācija jāievēro arī tiem cilvēkiem, kuri ir bijuši saskarē ar inficēto. Jāievēro 2 metru distance, atrodoties ārpus mājām jebkurā sabiedriskā vietā.Atļauts pulcēties līdz 25 cilvēkiem, ievērojot distancēšanos un drošību.Publiskās vietās, neievērojot divu metru distanci, kopā drīkst doties tikai divatā vai personas, kas dzīvo vienā mājsaimniecībā, vecāki un to nepilngadīgie bērni, arī ja nedzīvo vienā mājsaimniecībā, un personas, kuras veic darba vai dienesta pienākumus.Lai izvairītos no saslimšanas ar Covid-19, jāveic profilakses pasākumi:bieži jāmazgā rokas ar ziepēm un ūdeni, jālieto spirtu saturoši dezinfekcijas līdzekļi;ar rokām izvairīties pieskarties sejai;klepojot un šķaudot, jānosedz mute un deguns ar vienreizlietojamo salveti, kuru pēc lietošanas jāizmet atkritumu tvertnē, un pēc tam jānomazgā rokas; ja nav vienreizlietojamās salvetes vai kabatlakatiņa, jāklepo vai jāšķauda elkoņa iekšējā locītavā (piedurknē), bet ne plaukstā.Ja iespējams, jāpaliek mājās, jāizvairās apmeklēt publiskas vietas.Ar sabiedrisko transportu pārvietoties tikai neatliekamās situācijās, sabiedriskajā transportā obligāti jāvalkā mutes un deguna aizsegs.

! Par valstī noteikto drošības pasākumu neievērošanu var piemērot administratīvo vai kriminālo atbildību. Fiziskām personām sods būs līdz 2000 eiro, bet juridiskām personām – līdz 5000 eiro apmērā. Ja redzat pārkāpumu, ziņojiet 110! Valsts Policija sadarbībā ar pašvaldības policiju uzrauga sabiedriskas vietas, kur pulcējas cilvēki, kā arī vērtē iespējamos pārkāpumus, par kuriem saņemta informācija. 

Liels inficēšanas risks pastāv, apmeklējot tirdzniecības vietas. Aicinām izmantot ēdiena un pārtikas piegādes pakalpojumus. Ja tomēr dodaties uz tirdzniecības vietām, aicinām ievērot drošības pasākumus:

Ejiet uz veikalu tikai tad, ja jūtaties vesels.Ievērojiet roku higiēnu, iepērkoties dezinficējiet rokas vai izmantojiet cimdus.Ja veikalā redzat drūzmēšanos un pūli, apmeklējiet veikalu nedaudz vēlāk. Neapmeklējiet veikalu iepirkšanās “sastrēgumstundās”, kad parasti ir liels pircēju pieplūdums.Sastādiet iepirkumu sarakstu, tādējādi samazinot uzkavēšanās laiku veikalā un iespēju inficēties.Ņemiet rokās tikai to preci, ko esat nolēmis iegādāties. “Neapskatiet” produktus ar tausti.Ievērojiet divu metru distanci no citiem cilvēkiem.Ja iespējams, maksājiet nevis skaidrā naudā, bet ar norēķinu kartēm.


Только соблюдая правила эпидемиологической безопасности, мы можем предотвратить стремительное распространение вируса в нашей стране. Напоминаем, что за несоблюдение правил и нарушение режима карантина предусмотрена административная или уголовная ответственность.

БУДЬТЕ ОТВЕТСТВЕННЫ, ЗАЩИТИТЕ СЕБЯ И ДРУГИХ ОТ  COVID-19!

Соблюдайте дистанцию 2 метра от других людейРазрешается собираться группами до 25 человек, соблюдая дистанцию и требования эпидемиологической безопасностиИзбегайте общественных местЕсли вы заболели Covid-19, соблюдайте строгий домашний карантин
На нарушителей мер эпидемиологической безопасности может быть наложен штраф до 2000 евро. Если вы заметили нарушения – сообщите об этом в Государственную полицию 110!

Часто и тщательно мойте рукиНе трогайте лицо немытыми рукамиВ общественном транспорте используйте защитные маски для рта и носаКашляйте или чихайте в одноразовую салфетку или в локоть

Если вы заболели инфекцией дыхательных путей (кашель, боль в горле, повышенная температура тела, затрудненное дыхание и т.п.), ОСТАВАЙТЕСЬ ДОМА, звоните по номеру 8303 или своему семейному врачу.
Для получения актуальной и достоверной информации используйте надежные источники:  

Вся актуальная информация на сайте covid19.gov.lv. Единый информационный телефон по вопросам, связанным с Covid-19 - 8345.Центр по контролю и профилактике заболеваний  spkc.gov.lvКабинет министров mk.gov.lvМинистерство здравоохранения www.vm.gov.lv

Обязательно соблюдайте основные правила гигиены:

Часто и тщательно мойте руки, используя дезинфицирующие средстваПроветривайте и убирайте помещения

О режиме работы Юрмальского самоуправления и учреждений читайте здесь jurmala.lv/lv/sabiedriba/jaunumi_aktuali/pasvaldiba/71776-pasvaldibas-un-iestazu-darbs-arkartas-situacija