Sabiedrība
Valsts svētkos jūrmalniekiem piešķirti valsts augstākie apbalvojumi

Attēlā: Valsts prezidents Raimonds Vējonis pasniedz Triju Zvaigžņu ordeni tēlniecei Olgai Šilovai.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis 2019. gada 3. maijā svinīgā ceremonijā Rīgas pilī pasniedza augstākos Latvijas valsts apbalvojumus – Triju Zvaigžņu ordeni, Viestura ordeni un Atzinības krustu.

Uzrunājot klātesošos, Valsts prezidents uzsvēra, ka Rīgas pilī tiek godināti cilvēki, kas ir veicinājuši valsts un tautas brīvestību. Cilvēki, kas ir mūsu tautas spēka nesēji un tās likteņa veidotāji. Un piešķirtie apbalvojumi ir augstākais valsts cieņas apliecinājums viņu paveiktajam Latvijā un Latvijai.

Triju Zvaigžņu ordeņa IV šķira un ordeņa virsnieka tituls par nopelniem kultūrā un spilgtu radošo devumu Latvijas mākslā piešķirts jūrmalniecei, tēlniecei, Latvijas Mākslas akadēmijas asociētajai profesorei Olgai Šilovai.

Triju Zvaigžņu ordeņa V šķira piešķirta un par ordeņa kavalieri iecelta ilggadējā Dubultu poliklīnikas ftiziopulmonoloģe Silvija Konošenoka.

Par mūža ieguldījumu profesionālās izglītības darbā un jauno daiļdārzniecības un floristikas speciālistu izglītošanā Triju Zvaigžņu ordeņa V šķira un ordeņa kavaliera tituls piešķirts profesionālās izglītības darbiniecei, ilggadējai Bulduru Dārzkopības vidusskolas floristikas pasniedzējai Austrai Šeiniņai.

Par izcilu darbu profesijā, mūža ieguldījumu un panākumiem bagātu darbību Rīgas pilī svinīgā ceremonijā 3. maijā tika pasniegti 93 augstākie valsts apbalvojumi. No tiem ar Triju Zvaigžņu ordeni apbalvotas 40 personas, ar Viestura ordeni – 14 personas, bet ar Atzinības krustu – 39 personas.