Sabiedrība
No 1. novembra Jūrmalā mainīsies apkures tarifs

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) 17.oktobrī apstiprinājusi iesniegtos SIA “Jūrmalas siltums” pašas noteiktos siltumenerģijas tarifus. Ņemot vērā kurināmā (šķeldas) cenas pieaugumu, gala tarifs lietotājiem Jūrmalā no 1.novembra būs 55,14 EUR/MWh (patlaban – 54,61 EUR/MWh), tas palielināsies par 1%.

Saskaņā ar SPRK iesniegto un apstiprināto plānu šāds siltumenerģijas gala tarifs Jūrmalā spēkā būs līdz 2021.gada 31.janvārim. Savukārt no 2021.gada 1.februāra tas kļūs mazāks – 53,91 EUR/MWwh.

Neskatoties uz šī brīža nelielo palielinājumu, Jūrmalā tarifs no 1.novembra joprojām būs ievērojami zemāks, salīdzinot ar iepriekšējo apkures sezonu.

Iepriekš SIA “Jūrmalas siltums” SPRK vērsās par tarifa samazināšanu šī gada vasarā. Kā rezultātā no 1.septembra siltumenerģijas gala tarifs tās lietotājiem Jūrmalā samazinājās par 10,3%. Izmaiņas bija saistāms ar to, ka, salīdzinot ar pērno gadu, samazinājās kurināmā cenas. Tāpat arī ļoti būtiski samazinājās gan dabasgāzes tirgus cena,  gan arī šķeldas cena.

SPRK SIA “Jūrmalas siltums” šogad vasarā piešķīra atļauju noteikt siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifus kurināmā (dabasgāzes un šķeldas) cenas vai iepirktās siltumenerģijas izmaksu izmaiņu gadījumā. Tas komersantam ļauj savlaicīgi reaģēt uz šīm cenu izmaiņām, lai noteiktu tarifus, kas atbilst ekonomiski pamatotām izmaksām. Ja mainās tarifus ietekmējošie faktori vai komersants neievēro normatīvos aktus vai SPRK lēmumus, SPRK var ierosināt tarifa pārskatīšanu vai atcelt šo lēmumu.