Sabiedrība Vide
Aprīlī un maijā Jūrmalā būs Spodrības mēnesis

No 14. aprīļa līdz 18. maijam Jūrmalas pilsētas pašvaldība rīko Spodrības mēnesi, kura laikā iedzīvotāji varēs nodot lielgabarīta atkritumus, kā arī bioloģiski noārdāmos atkritumus savāktās koku lapas, zāli – bez maksas.

Lielgabarīta atkritumus un bioloģiskos atkritumus bez maksas varēs nodot tikai tie Jūrmalas iedzīvotāji, kuriem ir noslēgts līgums ar atkritumu apsaimniekotāju SIA “Clean R” par nešķiroto sadzīves atkritumu apsaimniekošanu.

Kur pieteikt atkritumu izvešanu?

Lielgabarīta un bioloģisko atkritumu izvešanu var pieteikt darba laikā

no 14. aprīļa līdz 23. aprīlimtālr. 26300683, 20208910, 29133131, 26529193, 29226622e-pasta adreses: einars.bucs@jurmala.lv, ralda.berzina@jurmala.lv, ieva.murniece@jurmala.lv, ieva.gulbe@jurmala.lv, ingrida.grike@jurmala.lv

Piesakot atkritumu izvešanu, jānorāda līguma par nešķiroto sadzīves atkritumu apsaimniekošanu numurs, adrese, tālruņa numurs un lielgabarīta atkritumu daudzums, to veids un bioloģiski noārdāmo atkritumu maisu skaits.    

Iepriekš pieteiktos lielgabarīta un bioloģiski noārdāmos atkritumus SIA “Clean R” savāks un aizvedīs no 27. aprīļa līdz 14. maijam. Atkritumu izvešanu kontrolēs Īpašumu pārvaldes Pilsētsaimniecības un labiekārtošanas nodaļa sadarbībā ar pašvaldības policiju, kuras uzdevums ir uzraudzīt neatļautu atkritumu izvietošanu ielu zaļajās zonās.

Atkritumu veidi

Lielgabarīta atkritumi ir, piemēram, nolietots skapītis, gulta, krēsls, matracis, citas mēbeles un to daļas u. tml.

Bioloģiski noārdāmie atkritumi ir savāktās koku lapas un zāle. Iedzīvotājiem tie jāieliek vienreizlietojamos atkritumu maisos (ne lielākos par 100 litriem), maisi rūpīgi jāaizsien. Maisus nedrīkst pārpildīt, lai paceļot tie nesaplīstu.

Ja ir nepieciešams izvest citu veidu atkritumus, piemēram, būvgružus, bīstamos atkritumus (riepas, šīferis, eļļas), aicinām sazināties ar sadzīves atkritumu apsaimniekotāju SIA “Clean R” pa tālr. 67111001, jo šie atkritumi tiek apsaimniekoti atbilstoši to veidam un noteiktajam tarifam.