Sports un aktīvā atpūta
Jūrmalā iedzīvotāju veselībai notiek bezmaksas nodarbības pludmalē

Jūrmalas pilsētas iedzīvotājiem notiek bezmaksas nodarbības veselības uzlabošanai kūrortpilsētas pludmalēs jūras krastā. Arī šovasar profesionālu treneru vadībā ir iespēja piedalīties jogas, ciguna, ielu vingrošanas un nūjošanas nodarbībās brīvā dabā, kā arī piedāvā aktivitātes pludmalē cilvēkiem, kas pārvietojas riteņkrēslā.

Jogas nodarbības notiek pirmdienās plkst. 18.30–20.00 un trešdienās plkst. 8.30–10.00 Dubultu pludmalē, Baznīcas ielas galā; sestdienās plkst. 8.30–10.00 Kauguru pludmalē, pie glābšanas stacijas Kapteiņa Zolta ielā 123. Nodarbības vada Arnis Siliņš, Dace Matisone un Sanita Siliņa.

Ciguna nodarbības notiek otrdienās plkst. 18.30–20.00 Mellužu pludmalē, Peldu ielas galā; sestdienās plkst. 10.00–11.30 Kauguru pludmalē pie glābšanas stacijas Kapteiņa Zolta ielā 123. Nodarbības vada instruktori Igors Kudrjavcevs, Nataļja Krivčenkova un Ilze Kalniņa-Strupčenko.

Ielu vingrošanas nodarbības ir apvienotas ar vispārējās fiziskās sagatavotības treniņiem. Tās notiek otrdienās un ceturtdienās plkst. 18.00–20.00 Kauguru pludmalē, pie glābšanas stacijas Kapteiņa Zolta ielā 123; otrdienās un ceturtdienās plkst. 20.00–22.00 Majoru pludmalē, Kaiju ielas galā. Nodarbības vada ielu vingrotājs Nauris Burtnieks.

Nūjošanas nodarbības notiek svētdienās plkst. 10.00–11.30 Kauguru pludmalē, pie glābšanas stacijas Kapteiņa Zolta ielā 123, un plkst. 12.30–14.00 Dubultu pludmalē, Baznīcas ielas galā; sestdienās plkst. 10.00–11.30 Mellužu pludmalē Rožu ielas galā, un plkst. 12.30–14.00 Kauguru pludmalē. Uz nodarbībām jānāk ar savām nūjām! Nodarbības vada treneris Māris Romanovskis.

Cilvēki, kas pārvietojas riteņkrēslā, peldēm jūrā var izmantot peldratus, braukt ar tandēmriteni vai trīsriteni, kā arī izmantot īpašu, ar riteņiem aprīkotu zvilni atpūtai Kauguru un Jaunķemeru pludmalē. Peldrati ir piemēroti cilvēkiem ar kustību traucējumiem, lai baudītu jūras peldes. Izmantojot pakalpojumu, tiek nodrošināts asistenta atbalsts bez maksas. Pārvietošanās ar tandēmriteni vai trīsriteni ir piemērota cilvēkiem ar invaliditāti vai līdzsvara traucējumiem. Pludmales inventārs ir pieejams katru dienu, iepriekš piesakoties un saskaņojot laiku pa tālruni 29103212 vai e-pastā: peldrati@gmail.com.

Nodarbībās var piedalīties ikviens interesents, neatkarīgi no fiziskās sagatavotības līmeņa. Nodarbības pludmalē norisināsies līdz septembra beigām, bet nūjošana – visu gadu. Bezmaksas nodarbības pludmalē, kas popularizē veselīgu dzīvesveidu,  kūrortpilsētā notiek jau vairākus gadus, tās atzinīgi novērtē jūrmalnieki un pilsētas viesi.

Apmeklējot nodarbības, jāievēro noteiktie distancēšanās ierobežojumi!

Bezmaksas aktivitātes iedzīvotājiem tiek nodrošinātas Eiropas Sociālā fonda projektā “Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei Jūrmalā”, id. Nr.9.2.4.2./16/I/008.